Det var hög nivå på rugbyn på Korsängen under lördagen och söndagen. Enköping stod nämligen som värd för Tabusoro Angels träningsläger.

– Det här laget startade 2012, berättar Bill Tirikula som är från rugbymetropolen Fiji men bosatt i Norge sedan ett antal år.

– V började för att ge tjejerna en möjlighet att utvecklas.

Artikelbild

| Paulina Toresäter hade roligt när Bill Tirikula drog upp riktlinjerna.

Från början bjöds duktiga tjejer in till laget.

- Men efter två år började spelare höra av sig själva eller spelare i laget tipsade om andra, säger Tirikula.

Nyckelordet är frihet.

– I klubblag och landslag är spelet ganska strikt och de följer en helt uppgjord plan. Vi vill att man ska spela mer fijianskt, med mycket frihet i spelet. Man ska våga tänka annorlunda och försöka med nya varianter. Här uppmuntrar vi när man försöker även om det misslyckas. Vi tror att det är så man utvecklas, menar Tirikula.

Artikelbild

| Matilda Toresäter har stenkoll.

Touringlaget har spelare från flera länder. Det var fem länder representerade på Korsängen. Sverige, Norge, Finland, Danmark och Israel.

– I många länder är rugby en liten sport, det här tjejerna möjligheten att spela med andra på samma nivå, säger Tirikula.

Artikelbild

| Blodvite på Tess Proos under en övning men hon var snabbt tillbaka i spel.

ERK hade systrarna Paulina och Matilda Toresäter och Emma Skagerlind på plats. Dessutom bjuds alltid någon lokal spelare in och den här gången fick Tess Proos möjligheten.

– Vi spelar en del turneringar men vi stör inte spelarnas ordinarie säsonger utan gör det under andra tider, säger Tirikula.

Artikelbild

| Bill Tirikula visar hur rugby ska spelas.

Turneringarna i år är i Danmark, Tyskland och Dubai. Ekonomiskt får de deltagande spelarna står för det mesta själva.

Men för att utvecklas och få mäta sig med de främsta är det säkerligen väl investerade pengar.