I sin grupp har Sverige grannen Norge och sedan Israel och Rumänien. Matcher som Sverige behöver vinna för att ha en chans på en bra placering i den första av två turneringar.

– Jag tror Rumänien blir en nyckelmatch, säger Emma Skagerlind.

Hon har blivit en veteran i sammanhanget. Turneringen i Budapest blir hennes fjärde raka EM-turnering, vilket får ses om en imponerande prestation sett till att bara tolv spelare från Sverige tas ut varje gång.

Nu har hon och Sverige skitet inställt på en placering bland topp två. De lag som ligger etta och tvåa efter de två turneringarna – den andra spelas i Lissabon under midsommarhelgen – kommer att ta klivet upp i Grand Prix-divisionen och får dessutom chans att kvala in till OS i Tokyo nästa år.

Förutom Rumänien kommer även Tyskland och Portugal bli tuffa motståndare.

– Tyskland har vi mött tre gånger i år och vunnit alla. Portugal vet vi väldigt lite om, men de har legat uppe i Grand Prix många år, så de lär vara bra, säger Skagerlind.

Emma är inte den enda spelaren från ERK som är aktuell för landslaget. Paulina Toresäter var reserv på hemmaplan och kallades också in i truppen till den första delturneringen, men en lättare knäskada satte stopp den här gången.

– Knät ska vara okej om två veckor, så jag hoppas få chansen igen till Lissabon, säger hon.

Turneringen genomförs med ett gruppspel under lördagen och slutspel under söndagen.